Styrketrening er viktig. Ikke bare av overfladiske grunner, men det er også svært viktig for helsen din. Mange i dag er opptatt av å løfte vekter og utøve diverste øvelser for å forme kroppen på en spesiell måte, og mange tar i tillegg steroider eller andre supplement for å bli ekstra stor. Men selv om kroppen ser ekstra fin og stor ut, behøver det ikke å bety at den er sunn.

Styrk kroppen

gymJo eldre man blir, desto viktigere blir det å styrke opp kroppen. Dette er viktig slik at du holder deg i best mulig form, og på denne måten er i best mulig stand til å takle eller forebygge forskjellige sykdommer. Dette bør man gjerne tenke på allerede i ung alder, slik an man bygger opp kroppen i en lengre periode. Når du da runder 80, kan du skryte av at du er en utrolig sprek bestemor eller bestefar. Dette vil også gi deg ekstra energi til å herje med barnebarn.

Når kroppen din er sterk, er også immunforsvaret ditt sterkt. Og når immunforsvaret ditt er sterkt, er det vanskeligere for sykdommene å gå løs på deg. Dersom du har et svakt immunforsvar, kan flere små sykdommer utløse større og farligere, og jo eldre du blir desto større er denne faren. Holder du deg i form, vil denne sjansen minske.

Vektløfting

Vektløfting er en fellesbetegnelse på flere økter som går ut på å løfte vekter på forskjellige måter, slik at du styrker forskjellige deler av kroppen. Dette er ofte ganske enkle øvelser som det er fort gjort å lære deg. Husk at du må starte med en vekt du er komfortabel med, og ikke løft for tungt av gangen. Det er også veldig viktig at du tenker på at de muskelgruppene du har slitt ut trenger hvile – så ikke tren samme muskelgruppe to dager på rad. Gjerne press deg selv mer og mer etter hvert, og prøv å løfte litt tyngre for hver gang. Det er bedre at du presser deg selv til å løfte litt tyngre, enn at du tar mange sett med flere repetisjoner. Da er det rett og slett ikke tungt nok, og du får ikke like mye utbytte av treningen.

gym thingsVanlig vektløfting med manualer i hånden er kanskje den enkleste metoden, og den mange velger å bruke. Andre populære metoder er for eksempel knebøy med vektstang på skuldrene. Dette er en utrolig bra øvelse, da du får trent rumpe og lår samt kjernemusklatur. Men her er det også svært viktig å passe på at man har riktig teknikk. Husk at du skal legge kroppsvekten din på helene dine, og ikke tærne.

Deretter må du sørge for at ryggen din er helt rak, slik at du ikke ender opp med varige ryggskader. Disse vektene kan være ganske belastende for ryggen dersom du ikke har riktig teknikk. Du kan også kjøre på med benkpress – her ligger du på ryggen på en benk med en vektstang som du løfter oppover mens du støtter deg med beina ned på hver side av benken. Dette er også en svært god øvelse, men sørg også for å ha riktig teknikk her.